Nederlands

  Opening nieuw bedrijfspand S-Line Products groots gevierd

  oktober 9, 2016 in Nieuws

schoonmaakjournaal-s-line-products-team-nieuw-pandOp 30 september had S-Line Products haar klanten, leveranciers en relatie uitgenodigd om hun nieuwe plek aan de Elbaweg 38B in Hem te komen bewonderen. S-Line Products is een groothandel in schoonmaakmiddelen, materialen en disposables die in 2010 in gestart aan de Groeneweg in Hem. Door de groei waren zij letterlijk uit hun pand gegroeid.

Gezien S-Line Products een duurzame visie heeft, past het duurzame past goed bij hun. Het pand wordt verwarmd door middel van de recycling van afvalhout via shredder-installatie naar de ‘bio-brander’, opvang van hemelwater voor koeling van het gebouw, doorspoeling van vuilwaterafvoer en bevloeiing van tuin en terrein.

De ruim genodigde 180 gasten keken hun ogen uit naar het brede assortiment en genoten van het drankje en goed verzorgde catering, die een van de klanten van S-Line Products verzorgd. DJ Cees zorgde voor een gezellige noot. Zo zat de ongedwongen sfeer er goed in. Directeur Marjan Hamerling-Sietses: “Zo’n mooie stap kun je alleen bereiken met een gemotiveerd team medewerkers en fijne en trouwe klanten die onze service waarderen.”

S-Line Products zette ook een goed doel in het zonnetje: de Dierenambulance in Hoorn. Alle leveranciers waren gevraagd om producten of giften, daarmee is er € 1.788,20 opgehaald en hebben ze voor meer dan € 3.000,00 aan goederen mogen ontvangen, die ze in bij de Dierenambulance goed konden gebruiken. Vele klanten gaven ook hun gift aan deze geheel vrijwillige organisatie. De reactie van de Dierenambulance: “Wij voelden ons bevoorrecht, dat wij jullie mochten ontmoeten. Ik kan mij niet herinneren, dat wij ooit zo warm en hartelijk door een firma zijn onthaald en in het zonnetje gezet. Daarvoor ons welgemeende dank!”

Hamerling: “Misschien is ons initiatief om de Dierenambulance te steunen een stap, “die hopelijk andere ondernemers ook kunnen gaan zetten.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

wij-noord-holland_-wbn_wij-business-nieuws_sline

https://www.wijnoordholland.nl/nieuws-overzicht/opening-nieuw-bedrijfspand-s-line-products-uit-hem-groots-gevierd/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verhuisbericht per 15 juli 2016.

nieuw adres: Elbaweg 38B 1607 MP  Hem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marjan Hamerling, S-Line Products: “Met ons 'groene' serviceconcept kunnen wij scholen ontzorgen bij de inkoop”

september 2012 Schoolfacilities
 

Advies, begeleiding, scholing en training plus een goede monitoring van de gang van zaken. Niet direct activiteiten die je zou verwachten bij een groothandel in schoonmaakartikelen en disposables. Maar het past in de duurzame visie volgens Marjan Hamerling van S-Line Products. Wij zijn een service gerichte groothandel op het gebied van 'groene' schoonmaak-artikelen en disposables.

S-Line Products heeft in de ruim twee jaar dat het bedrijf bestaat een grote klantenkring opgebouwd in de horeca, recreatie, instellingen, catering, hotels en scholen. Met alle grote aanbieders van schoonmaakmiddelen, -materialen, -machines en disposables, zoals Tana Werner & Mertz, Duni Benelux, Euro Products, Vendor, Dyson Airblade, Unger, Greenspeed, Vileda, Diversey en Ecolab zijn er dealerschappen. De webshop bevat ruim 3.000 producten. De focus ligt op duurzaamheid en oog voor het milieu, zowel in assortiment als in de bedrijfsvoering. “In het eerste gesprek met de klant wordt duidelijk gefilterd wat de klant wenst, daarbij geven wij de mogelijkheden van de duurzame producten aan. Die producten zijn beslist niet duurder dan conventionele producten, werken net zo goed en zijn beter voor onze leefomgeving.

De duurzame producten moeten alleen wel voorzien zijn van de juiste onderbouwing van certificaten en informatie, want hoeveel procent verdwijnt na 28 dagen in het oppervlaktewater? Wat blijft er aan reststoffen over? Is de verpakking recyclebaar? Want alles wat wij zeggen moet onderbouwd en opvraagbaar zijn.”

Keukenreiniging in scholen

Onderwijscatering vraagt om specialisatie. Bij onderwijsspecialist Cormet Campuscatering zorgt S-Line Products er op ruim 150 locaties voor dat de hygiëne in de keukens en restaurants op een duurzame manier wordt opgezet. Dat begint met een stuk aanvullende training en opleiding van de mensen die er werken. Op basis van het schoonmaakplan wordt uitgelegd met welke producten wat kan worden schoongemaakt en welke de juiste dosering is. Maar ook de te volgen procedures en de veiligheid komen uitgebreid aan bod. “Wij zorgen voor een complete voorziening van het HACCP-plan voor de schoonmaak van de keuken, inclusief de benodigde veiligheidsbladen en productinformatiebladen. Daarmee bieden wij een compleet duurzaam en verantwoord concept.”

Als de opleiding en trainingen zijn voltooid kan de catering aan de slag. Maar de service gaat verder. S-Line Products denkt met de cateraar mee, door de korte lijn op directieniveau, kan er ook snel geschakeld worden. Altijd uitgaande van ook bij Cormet Campuscatering aanwezige duurzame visie. Daarom is er enkele keren per jaar contact om te kijken of alles naar wens verloopt. Via de webshop kunnen de klanten per locatie hun producten bestellen door middel van een bestellijst op maat. Zodra men inlogt worden alleen de producten getoond die ze mogen gebruiken en kan eenvoudig worden geselecteerd welke producten ze geleverd willen hebben. “Scholen hoeven dus niet tussen al die 3.000 artikelen het juiste product op te zoeken. De webshop is dus echt een aanvulling op de service die de klant mag verwachten. Desondanks controleren we vanuit de binnendienst altijd of de bestellingen wel kloppen. Dat hoort bij ontzorgen. Binnenkort breiden we de webshop uit met een module die het budget bewaakt. Dan geven klanten dus niet meer uit dan er vooraf wordt afgesproken.”

Partner van Cormet Onderwijscatering

Illustratief voor het succes van de visie en werkwijze van S-Line Products is dat Cormet Campuscatering, de grootste onderwijscateraar van Nederland, de verantwoordelijkheid voor de hygiëne in de keukens bij het bedrijf van Marjan Hamerling heeft ondergebracht. “Het hele pakket schoonmaak, HACCP, werkplan, etc. is onze verantwoordelijkheid. Wij zorgen er mede voor dat het personeel helemaal volgens de regels werkt en voldoet aan alle veiligheidsvoorzieningen, op iedere locatie. We geven trainingen aan het personeel, advies over te gebruiken producten, kortom Cormet heeft daar in de eigen organisatie geen omkijken naar. En mede door onze aanpak scoren ze bovendien goed op duurzaamheid.”

De samenwerking met een grote cateraar als Cormet biedt bovendien kansen. Beide bedrijven zijn samen bezig met de ontwikkeling van duurzame disposables. En er zijn projecten op het gebied van afvalscheiding, die samen met de scholen worden opgezet. Uiteraard is dit ook van toepassing op vele andere klanten, waar Cormet Campuscatering nog niet aanwezig is op de scholen.

Juiste dosering en biologisch afbreekbaar

Schoonmaakmiddelen zijn de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld. Het aantal producten is toegenomen, ze zijn steeds meer gespecialiseerd, maar het milieu wordt ook minder belast en als ze op een goede manier worden gebruikt voldoen die producten uitstekend. Maar als er geen duidelijke uitleg wordt gegeven, zal het optimaal werken met de producten minder resultaat opleveren, maar dit geldt voor alle middelen en materialen die in de branches worden gebruikt. Met de cost in use methode kunt u op de euro berekenen wat uw product per schoonmaakbeurt kost. De producten waar S-Line Products het meest mee werkt hebben een Biologische afbreekbaarheid (OECD 302B): Eliminatie: van 100% na 28 dagen, Mineralisatie: van 73% na 28 dagen. En de ingrediënten zijn van hernieuwbare plantaardige bronnen (organische koolstof).

Op scholen wordt behalve aan het personeel ook aan de leerlingen trainingen gegeven, als een aanvulling op hun kookopleiding. “Leerlingen wordt in de opleiding onvoldoende geleerd hoe ze met de schoonmaakproducten om moeten gaan. Als ze later bij een leerbedrijf komen breekt ze dat op, want als een ondernemer ziet dat ze lekker veel van die dure schoonmaakmiddelen gebruiken wordt hij daar niet blij van. Door ervoor te zorgen dat leerlingen behalve dat ze leren koken, ook weten hoe ze met de schoonmaakproducten om moeten gaan, kunnen scholen zich daar echt in onderscheiden.”

Slimme scholen sparen geld uit

S-Line Products is in de scholen branche de totaalleverancier van schoonmaakmiddelen, hygiënepapier (toilet en handdoeken), maar ook voor schoonmaakmachines, zoals bijvoorbeeld de stofzuiger of de veegmachine. Daarom kunnen scholen zelf besluiten om de uren voor de schoonmaak aan te besteden en de inkoop van de schoonmaakmiddelen zelf doen. “Door de uren en de producten op te splitsen kunnen scholen duurzaamheideisen stellen en zelf bepalen welke producten in de organisatie worden gebruikt. De aanbesteding van het schoonmaakbedrijf is bovendien transparanter, omdat je alleen maar over de uren praat. En onderaan de streep kan opsplitsing heel slim zijn. Daar wil ik scholen wel graag bij adviseren.”

Meer informatie

S-line Products, Marjan Hamerling, 0228-544588, info@s-lineproducts.nl , www.s-lineproducts.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

S-line Products met Vileda en Tana op Noord-Hollandse Horecabeurs

maart 27, 2012 in Nieuws  

Op maandag 2 en dinsdag 3 april vindt de derde editie plaats van de horecavakbeurs voor de Noord-Hollandse Horecaondernemer (NHH). En voor de derde keer wordt dit evenement gehouden in het AFAS Stadion, de thuishaven van voetbalclub AZ, in Alkmaar.

Vakgroothandel S-line Products uit Hem neemt voor de tweede keer deel, ditmaal samen met leveranciers Tana Professional (van Werner& Mertz) en Vileda Professional. “We vormen met z’n drieën een nieuwe combinatie en promoten tijdens de beurs duurzaam reinigen. Zo is Tana er met de Greencare-productenlijn, in het bijzonder de HACCP-kit voor keukenreiniging, en Vileda presenteert de Ultraspeed-set en het recent geannonceerde assortiment afvalbakken”, blikt directeur-eigenaar van S-line Products, Marjan Hamerling, vooruit.

De NHH-beurs wordt mogelijk gemaakt door diverse sponsors, waaronder Heineken en Friesland Campina, en subsponsors. In die rij staat ook S-line Products; waarom deelnemen aan NHH? Hamerling: “In de horeca zijn de schoonmaakregels zo mogelijk nog strenger met het oog op HACCP. Dus heeft elke horecagelegenheid hygiëne hoog in het vaandel staan. Of het nu een zorginstelling met een keuken is, een sportschool of vereniging met een bar of een restaurant, alle geledingen komen op 2 en 3 april naar het AFAS-station toe.”

Meer informatie: www.nhh-beurs.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

S-line Products annonceert unieke webshop

maart 8, 2012

Enkele honderden ondernemingen houden zich in de Benelux bezig met het verkopen van en adviseren over schoonmaakproducten. Maar de vakgroothandels die de middelen, materialen en machines voor de professionele reiniging via het wereldwijde web verkopen zijn slechts op enkele handen te tellen. Het jonge S-line Products is zo’n vakgroothandel: per 6 maart is hun webshop live.

Groen als missie, groen als succes: S-line Products uit het Noord-Hollandse Hem koos bewust voor een duurzame strategie, want de directeuren-eigenaars Marjan en Mario Hamerling wilden zich al direct vanaf de start in september 2010 onderscheiden van al die andere schoonmaakvakgroothandels in Nederland. En dat werpt z’n vruchten af: ten opzichte van een jaar geleden verdubbelde de omzet van S-line Products.

“Onze groene gedachte uit zich niet alleen in het assortiment en ons wagenpark, maar ook in het feit dat we onze prijslijsten nooit op papier uitdraaiden en per post verstuurden maar per mail”, onderbouwt Marjan Hamerling. “Onze fonkelnieuwe website hebben we verrijkt met een webshop, waarin we ons hele assortiment presenteren. Dus die groene digitaliseringsslag hebben we nu gemaakt.”

Veiligheidsbladen
Wie de website www.s-lineproducts.nl bezoekt, wordt verwelkomd door een advertentiebanner van het bedrijf, met daaronder drie blokken die de segmenten van het assortiment representeren, namelijk horeca, reiniging en hygiënepapier. “Het onderscheidende van onze webshop is dat iedereen onze webshop kan bezoeken en een bestelling kan plaatsen. Je hoeft dus niet per se klant te zijn. Daarnaast vinden onze klanten en potentiële klanten er productinformatie, bijvoorbeeld over de toepassing van een reinigingsmiddel voor natuursteen, maar ook de veiligheidsbladen”, zet Mario Hamerling uiteen.

Duizenden producten
De website annex webshop bevat enkele duizenden producten; alleen de categorie Reinigingsmiddelen telt al elf subgroepen, waaronder interieur, keuken, sanitair, tapijt en vloer. Over de motivatie waarom S-line Products investeert in een webshop antwoordt Marjan Hamerling prompt: “We willen onze klanten nog meer service verlenen. Met een webshop staat hen altijd alle product- en veiligheidsinformatie ter beschikking en kunnen ze ook 24/7 hun bestelling doorgeven. Overigens, als een klant bij ons inlogt om een bestelling te plaatsen, dan krijgen ze direct de prijs van het artikel te zien op basis van de gemaakte afspraken .”

Dat S-line Products hard en succesvol aan de weg timmert, realiseert een team van zeven medewerkers. De tweekoppige directie en tevens eigenaars zetten Daniëlle Heijdenrijk, administratief medewerkster, Mirella de Lange, commerciële binnendienst, Roy Prent, manager logistiek en twee chauffeurs Rob Jochems en Henk Sietses. “ Vanuit Hem leveren we uit op locatie en tot in de kast door heel Nederland”, vertelt Mario Hamerling. En die ‘kasten’ staan bij een grote, diverse groep klanten, zoals schoonmaakbedrijven, scholen, restaurants en andere horecagelegenheden.

A-producten
Tot slot jullie assortiment, bestaat het uit a-producten? “Ja, zeker: 3M, Altrex, Dirks Ladders, Diversey, Ecolab, Eurol, EuroProducts, Fimap, Ghibli, Tana Professional, Unger, Vendor, Vepabins, en Vileda”, somt hij op. Kortom, voldoende redenen om de vraag uit de advertentie die bovenaan de website pronkt met een volmondig “ja” te beantwoorden: S-line Products werpt u de handschoen toe! Neemt u ‘m op?

Reis een dagje mee met chauffeur Rob van S-line Products: www.facebook.com/schoonmaakjournaal.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

   

 

Service management december 2011:

Duurzaam en groen als missie

Naar schatting zijn er in ons land circa 200 handelsondernemingen die zich toeleggen op het leveren van producten voor professionele schoonmaak. Die zijn vermoedelijk allemaal klantvriendelijk, verkopen goede producten tegen redelijke prijzen en hanteren meestal doordachte logistieke systemen. Daartussen onderscheidend te willen zijn, dwingt een ondernemer tot kiezen. S-Line Products maakte die keuze en stapte ‘wereld van de groene schoonmaak’. 

Vier jaar geleden, dus nog voordat begrippen als duurzaam en sustainability gemeengoed werden, waren Marjan Hamerling samen met haar echtgenoot Mario in Amsterdam partner bij een handelsonderneming in schoonmaakproducten, toen ze van de exploitant van ‘een groene camping’ het verzoek kreeg om eens uit te zoeken welke milieuvriendelijke producten men bij het schoonmaken zou moeten gebruiken. Het antwoord op die vraag bestond uit de toen door Ecolab geïntroduceerde ‘groene lijn’ met (destijds) geurloze reinigingsmiddelen. Maar dat verzoek wakkerde bij haar ook de belangstelling voor het probleem aan, te meer daar ze naar eigen zeggen ‘redelijk groen gepassioneerd’ is. Vier jaar later kan ze zich als volledig zelfstandig ondernemer en directeur van S-Line Products helemaal uitleven in zoals ze het zelf noemt ’De wereld van het groene schoonmaken.’

Vliegende start

Eind augustus 2010 was het ondernemingsplan goedgekeurd, kwam er groen licht en in september was de bedrijfshal aan de Groenweg 6 voorzien van kantoorruimte, opslagfaciliteiten en een nieuwe pui met daarop de naam S-Line Products gerealiseerd. De officiële opening vond al op 1 oktober 2010 plaats. De onderneming kende een vliegende start, doordat Cormet meteen klant werd voor de afname van disposables (bekers, servetten, bakjes) en schoonmaakproducten. De cateringorganisatie belevert 105 onderwijsinstellingen in heel Nederland, met uitzonderlijk van de drie zuidelijke provincies. Marjan Hamerling: ‘Een gewaardeerde relatie waar we mee vergroeid zijn. Ook voor hen vervullen we de rol van ontzorger als het om verbruiksmateriaal gaat.’

Ervaring

Mario Hamerling heeft al twintig jaar ervaring met schoonmaken, eerst in dienst bij de gemeente Leiden als toezichthouder Gebouwonderhoud en vervolgens bij twee groothandels. Marjan Hamerling trad eind 2005 in de schoonmaakbranche en werkte voordien in de ict, aan de ontwikkeling van software voor banken en verzekeringswezen.

Bij hun S-Line Products werken nu inclusief de directie negen personen, goed voor 7,8 fte’s. Mario Hamerling omschrijft zijn rol als ondersteunend en adviserend: ‘Marjan is directeur en draagt de zaak. We overleggen veel en ik breng kennis in over de start van grote projecten.’ Zijn vrouw doet ook de verkoop, bezoekt klanten en regelt de financiële administratie. Dat gaat haar waarneembaar gemakkelijk af en dat beeld klopt. 'Ik heb nog nooit wakker gelegen van ons ondernemen. Zelfs niet in de beginfase. Waarom zou ik? Als je het maar nuchter aanpakt, komt het altijd allemaal weer goed.’

Dealer

Het bedrijf is onder meer dealer van Tana Professional, DiverseyMTS Euro Products, Vendor, Vileda, Duni (tafelaankleding voor horeca en instellingen) en reinigingsmachines van Ghibli en Fimap. Marjan Hamerling: ‘Bij ons ligt de nadruk op verbruiksmateriaal als papier, reinigingsmiddelen en handzepen, dus we presenteren wat minder prominent machines en werkwagens.’ ‘Dat gaat begin 2012 veranderen’, vult Mario aan. ‘We hebben even verderop een tweede loods van 300 vierkante meter gekocht, met een complete showroom voor onder andere machines. Het technisch onderhoud van de machines besteden we uit. Dat doen we ook al wat betreft de aansluitingen en onderhoud van ruim 300 doseerapparatuur vaatwasmachines bij klanten aan wie we vaatwasproducten leveren.’

Werkkast

Alle verkoopactiviteiten zijn het domein van Marjan Hamerling, maar er komt versterking. Er is namelijk een vacature. ‘We zoeken een goeie verkoper, die ik overigens liever omschrijf als een relatiebeheerder. Eerst een klant met raad en daad bijstaan. We zijn een onderscheidende groothandel, omdat hulp en eerlijk advies belangrijker zijn dan snelle verkoop en kortetermijnomzet. Het verdienen komt dan vanzelf. ’ Nog geen extra verkoper, maar wel drie eigen chauffeurs voor het, zonder extra kosten te berekenen, afleveren van de producten. Drie man, dat lijkt wat veel. Is een externe vervoerder niet een stuk goedkoper? ‘Misschien, maar het is ons te onpersoonlijk. De benaming chauffeur geeft wat onze medewerkers betreft trouwens een te beperkt beeld. Ze zijn voor ons de ogen en oren bij de klant. Ze leveren af tot in de werkkast en kennen de gebruikers van ons assortiment. Dat brengt ons meer dan externen die alleen afleveren.’

Heel Nederland

De klanten zijn overal gevestigd, met uitzondering van Zuid-Nederland, wat voor volgend jaar in de planning ligt. Mario Hamerling: ‘Je moet het logistiek slim organiseren. Eerst de provincies doen en klanten in en om Amsterdam pas beleveren als de spits voorbij is of nog moet beginnen. We zijn gevestigd vlakbij de dijk Enkhuizen-Lelystad, waardoor we binnen een uur in Leeuwarden zijn en iets later in Groningen en Drenthe. Probeer dat maar eens vanuit Amsterdam.

Over de onderverdeling van het klantenbestand is het duo open genoeg. Marjan Hamerling: ‘Meer dan de helft, 55%, van onze omzet komt van de horeca en cateringorganisaties. Schoonmaakbedrijven dragen 30% bij en de rest valt in de categorie overigen. Allemaal heel betrouwbare en keurige afnemers, waarvan 95% binnen 30 dagen betaalt en vanaf de start vorig jaar hebben we nog niet één euro moeten wegboeken als niet te innen.’ Over het totaal van die omzet zijn de Hamerlings wat minder open. Die omzet neemt vermoedelijk aanmerkelijk toe. Mario Hamerling: ‘Er is een hoopvolle ontwikkeling gaande. We zijn benaderd door een landelijk opererende leverancier van food en drank, gericht op de horeca. Ze willen voor hun afnemers een groen schoonmaakpakket uit ons assortiment. Zie het als een alliantie tussen twee zelfstandige blijvend ondernemingen uit aanverwante sectoren.’

Groen als missie

Ooit deed de vraag naar groene reinigingsmiddelen van de eigenaar van een camping voor natuurliefhebbers bij de altijd al ‘redelijk groen gepassioneerde’ Marjan Hamerling een meer dan gemiddelde belangstelling voor milieuvriendelijk handelen opgang. ‘Ik ben er nu vanaf 2008 mee bezig en pak het Noord-Hollands nuchter aan. Gewoon bij afnemers met overtuiging en passie over duurzaam beginnen. Met een eerlijk advies en tegen betaalbare prijzen. Iedereen wil het, er is absoluut vraag naar. Mits het product goed werkt en betaalbaar blijft. Daarbij kijken we ook naar ons eigen bedrijf, want elke groene missie begint bij jezelf. Als S-Line Products letten we daarop bij de aanschaf van auto’s, energieverbruik, het inkopen van papier, de verwarming, het toepassen van led-verlichting enzovoort.’

Mario tot slot: ‘Wat klopt, is dat facility managers van gemeenten, instellingen en musea vaak om groene en duurzame producten vragen en zeggen dat die desnoods iets duurder mogen zijn. In de non-profitsector leeft het milieu meer dan in het bedrijfsleven. Noch Marjan, noch ik neem zomaar aan dat een product groen is en duurzaam wordt geproduceerd. We zijn met eigen ogen bij Tana in Duitsland gaan kijken wat ze er aan doen en in Italië hebben we de fabriek van reinigingsmachines bezocht om te zien in hoeverre ze al bij de productie het milieu proberen te sparen. Groen denken en doen moet breed worden gedragen. Door ons, maar ook door toeleveranciers.’

 


 

http://www.schoolfacilities.nl/schoonmaak/afvalbeheer/2701-marjan-hamerling-s-line-products-met-hoogwaardige-biologisch-afbreekbare-artikelen-leveren-we-een-bijdrage-aan-een-beter-milieu

Het milieu is al jaren een groot issue. Niet alleen omdat de overheid steeds meer wetten en regels opstelt, maar ook omdat de consument steeds bewuster wordt van de gevolgen van zijn consumptiegedrag. Zo worden er ook in onderwijsinstellingen steeds meer biologische producten verkocht en is afvalscheiding steeds meer een gewoonte dan een verplichting vanuit de overheid. Schoolfacilities sprak met Marjan Hamerling, directeur van S-Line Products, een innovatieve groothandel van biologisch afbreekbare artikelen.

Dit alles heeft ook zijn weerga op verbruiksgoederen. De consument wenst steeds meer dat verpakkingen, schoonmaakmiddelen en toiletpapier milieuvriendelijk oftewel biologisch afbreekbaar zijn. Uiteraard wel tegen een schappelijke prijs, het mag iets duurder zijn dan de gangbare verpakking, maar het moet de portemonnee ook weer niet teveel belasten.

Marjan Hamerling, directeur van S-Line Products, vindt deze ontwikkeling erg belangrijk. “Niet voor niets is milieu een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Daarom hebben we veel milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare producten in ons assortiment, zodat onze klanten ook de keuze hebben om te kiezen voor het milieu.”

De bron van ons bestaan

Al generaties lang maakt de mens deel uit van die natuur en het milieu, maar we zijn daar niet altijd even zorgvuldig mee omgesprongen. De natuur heeft de mens altijd voorzien in de noodzakelijke producten voor het levensonderhoud, maar de steeds verder groeiende welvaart heeft grote schade toegebracht aan diezelfde natuur waar we zo afhankelijk van zijn.
“We zijn met z’n allen op het punt gekomen dat we ons realiseren dat de natuur essentieel is voor ons voortbestaan en dat we de handen uit de mouwen moeten steken om onze positieve bijdrage te leveren. Gelukkig heeft onze welvaart ook technologieën gebracht waarmee we in staat zijn nieuwe ideeën te realiseren en nieuwe producten te maken welke ons milieu niet belasten. Dagelijks gebruiken wij met ons allen enorme hoeveelheden wegwerpartikelen om aan onze drang naar consumptie te voldoen. Denk aan de koffiebekers op de scholen en op het werk, de lunch in het restaurant of de afhaalmaaltijd ’s avonds. Alles wordt netjes voor ons verpakt in plastic bekers, bakjes, tasjes en ga zo maar door.“

Antwoord op milieu onvriendelijke producten

S-Line Products is een innovatieve groothandel die zich bezig houdt met de verkoop van hoogwaardige biologisch afbreekbare en duurzame artikelen. “Met deze verkoop willen wij onze positieve bijdrage leveren aan een beter milieu en een duurzame maatschappij. Wij leveren onze producten in heel Nederland aan overheden, bedrijven, catering, horeca en onderwijsinstellingen. Wij onderscheiden ons met een breed assortiment producten. Door een goede samenwerking met grote leveranciers, zoals Tana Werner & Mertz, Duni disposables en MTS Euro products kunnen wij bijna het gehele pakket met duurzame producten invullen. Hoogwaardige kwaliteit, perfecte dienstverlening, innovaties, betrouwbare oplossingen voor de klant. Dat is S-Line Products. Met onze duurzame, 100% biologisch afbreekbare en uitsluitend kwaliteitsgecertificeerde producten zijn wij de partner op MVO gebied.”

Denk daarbij aan uw hygiënepapier voor de toiletten, de keukens en werkplaatsen. De vele disposables die dagelijks bergen afval opleveren. “Met een stuk afvalscheiding kunt u uw organisatie bewust maken van de producten die wel of niet biologisch afbreekbaar zijn in een acceptabele termijn van enkele maanden in plaats van vele jaren die de meeste producten nodig hebben om geheel opgelost te zijn. De schoonmaakmiddelen die dagelijks in de meeste gebouwen wordt gebruikt en in het afvalwater terecht komen mogen toch ook wel vriendelijker voor het milieu zijn dan de reguliere producten? Op het resultaat en de geurbeleving zal niet ingeleverd worden, want ecologisch schoonmaken mag ook prettig ruiken door natuurlijke grondstoffen.”

100% biologisch afbreekbare kwaliteitsgecertificeerde producten

“We kunnen met talrijke certificaten bewijzen, dat wij in samenwerking met leveranciers als Tana Werner & Mertz, Duni Disposables en MTS Euro products ons houden aan alle richtlijnen en normen die het milieu ondersteunen. Met deze leveranciers kunnen wij vele facilitaire inkopen invullen. Al onze “groene” producten worden geproduceerd en gecontroleerd onder de striktste eisen voor ons milieu. Het beste is nauwelijks goed genoeg voor het milieu en de plaats waar we leven. Met een zeer ervaren team adviseren wij vele partijen op het gebied van duurzaam ondernemen. Welke producten in uw organisatie kunt u vervangen door duurzame producten? Gezien dit een specialisme is van ons bedrijf kunnen wij u hierin een op maat gemaakt advies op het gebied van duurzaamheid geven.”

Meer informatie?

S-Line Products, tel.0228-544588, E-mail: info@s-lineproducts.nl

Wij zijn u graag van dienst om u te ondersteunen in een duurzame toekomst voor uw organisatie en een duurzaam milieu.

 


Blad: de Ondernemer, editie oktober 2010

S-Line Products: nieuw, maar niet onbekend

S –Line Products, gevestigd aan de Groeneweg 6 in Hem, is gestart op 1 september 2010 als nieuwe vakgroothandel in reinigingssystemen en disposables. Het totaal aanbod van artikelen is zeer breed georiënteerd qua assortiment en qua merken. Naast een private-label lijn is er ook keuze uit diverse A-merken waaronder o.a.Tana Professional, Euro Products, Diversey, Ecolab, Duni, Vileda, Fimap en Ghibli.

Dit grote aanbod biedt een keuze uit diverse segmenten als o.a. reinigingsmiddelen, -machines, hulpmaterialen, hygiënepapier (handdoekjes, toiletpapier etc.) , afvalzakken, en disposables.

Naast het leveren van producten zijn er een aantal zaken waar S-Line Products zeer veel waarde aan hecht.

De in Oosterblokker geboren en getogen Marjan Hamerling-Sietses is ondernemer met hart en ziel. Na vier en een half jaar als mede-eigenaar leiding te hebben gegeven aan een gelijksoortig bedrijf in Amsterdam is de stap gezet naar volledige zelfstandigheid. Met de nieuwe onderneming S-Line Products in Hem wordt op een gedreven manier vormgegeven aan een bedrijf dat staat voor service, kwaliteit, duurzaam ondernemen en een no-nonsense mentaliteit. D.m.v. korte lijnen tussen de medewerkers en directie is er een transparante en duidelijke manier van werken bereikt.

Service, duurzaam, milieuvriendelijk:

Het streven is om optimale service te bieden. De bekende uitspraak: “Zeg wat je doet en doe wat je zegt” past uitstekend bij het bedrijf. De klant staat centraal!

Het bezorgen van de bestellingen wordt in eigen beheer gedaan met eigen vervoer. S-Line Products beschikt over een modern magazijn met +/- 700m2 vloeroppervlakte. In het complete assortiment treft men ook diverse artikelen welke zijn voorzien van het Europees Ecolabel, Swan Keurmerk of het FSC label. Deze ecologische producten voldoen dan ook aan alle officiële normen op het gebied van duurzaamheid .

Kennis van zaken:                                                                                     

Het team beschikt over jarenlange ervaring in de branche. Uitgebreide kennis van producten en systemen komen samen in een gedegen advies voor totaalconcepten en oplossingen van diverse vraagstukken. Naast de ervaring is de goede samenwerking met de leveranciers een must.

Om “up to date” te blijven worden trainingen gevolgd om de modernste en milieuvriendelijke aspecten van de producten bij te houden. S-line Products staat garant voor goede kwaliteit gekoppeld aan een uitstekende service.

Gebouwenonderhoud, Horeca en Health Care.

Schoonmaakmiddelen en - materialen:

In elk gebouw is schoonmaakonderhoud nodig. Alle artikelen die nodig zijn tot een verantwoord schoonmaaksysteem en sanitaire inrichting treft u in ons aanbod.

Schoonmaakbedrijven, facilitaire diensten (scholen, kantoren, kinderopvang,zorgcentra, sport- en recreatie centra en meer) en Horeca kunnen bij hen terecht voor een uitstekende keuze aan producten.

Alles ondersteund met evt. schoonmaakplannen, Haccp kaarten, veiligheidsbladen en productinfo.

Sanitaire inrichting:

Op vele manieren kan een sanitaire inrichting verzorgd worden. Dit kan d.m.v. het leveren van toiletpapier, handdoekjes en handzeep. De samen gekozen juiste kwaliteit zorgt voor een optimaal gebruik en een goede” kosten in gebruik” controle. Ook kunt u bij S-Line Products terecht voor dispensers, afvalbakken en hygiënecontainers.

Disposables:

Op veel momenten wordt gebruik gemaakt van disposables. Op kantoren, in de catering, grootkeukens, cafés, cafetaria, restaurants etc. Zij het bij de koffie, tijdens een diner of een ander eet of drink moment, u kunt altijd het meest geschikte product vinden. Tevens is er een breed assortiment aan servetten, tafelbekleding, napperons, placemats, sacchetto’s (bestekzakjes), kaarsen en meer om een zo mooi en compleet mogelijke tafelaankleding te verzorgen.

 

U kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer: 0228-544588 of per mail via: info@s-lineproducts.nl  Wij zijn u graag van dienst om u te ondersteunen in een duurzame toekomst voor uw organisatie en een duurzaam milieu.

Uw Winkelwagen
Aantal artikelen: 0
Uw profiel
Inloggen
Informatie
Contactgegevens
Algemene voorwaarden